Hva er Google Ads og hvordan fungerer de?

Google er verdens største søkemotor, og nesten alle bruker google for å søke etter et produkt eller tjeneste. Hvert sekund utføres det 2,3 millioner søk på google, og de fleste søkeresultatene inkluderer google annonser. Disse google annonsene blir betalt av bedrifter, noe som kan øke synligheten til deres nettsted. Ved å lese dette innlegget vil dere få informasjon om hva google Ads er, hvordan den fungerer og hva slags benefits du får ut av å bruke Google Ads.     

Google ads er den største verktøyet som finnes for digital annonsering. For eksempel, når du søker på massasje i Oslo hvor de øverste er markert med fet skrift “Annonse” og de er da åpenbart annonser.

Under annonser starter det vi kaller for organiske resultatet. det som skiller google annonser fra det organiske resultatet, det er at du kan betale for at annonsene skal vises. Du har muligheten til å legge til hvor grensen din går for å betale for annonsen. Så hvorfor skal du ha Google Ads?

Noen har et behov for et produkt eller tjeneste som de skrive inn på google. I det man trykker på enter på google søket så kommer det opp en liste over det man er ute etter. det nøkkelordet man har skrevet inn hvor annonsører som ønsker å være synlig på det søkeordet  kan by på å komme øverst i den lista. Det er en del elementer som spiller rolle ved google søking. Med google ads er det mulig å øke trafikken på nettsiden. Google ads er en markedsføringskanal, en plattform for annonsering som vises på andre nettsteder gjennom display nettverket og google adsense program.

En enkel måte å vite om Google Ads er nødvendig for bedriften din, det er å utføre en søkeords analyse. på denne måten kan du se hvor mange som søker etter produktet eller tjenesten din og avgjøre om google ads er verdt det for bedriften din. Hvis det faktisk lønner seg å ha google ads, da er det viktig å planlegge hvilke søkeord du skal bruke. For at du skal vite hvilke ord du skal bruke kan du benytte deg av ulike verktøyer som google har, blant annet keyword planner. Det er et verktøy som kan hjelpe deg med å foreslå ideer på hvilke søkeord du kan ha for at kundene skal nå din nettside før de når dine konkurrenter. De ordene keyword planner foreslår er basert på ord som faktisk har blitt brukt for å nå din nettside men også forslag til nye ord som du kan bruke.

Google ads har hovedfokuset på søkeordene kundene bruker. Det annonsørene gjør er å lage en liste over de søkeordene som er relevant for deres produkt/tjeneste. De byr på disse søkeordene og baserer hvert bud på hvor mye de er villig til å betale for at en som søker med det nøkkelordet skal få opp den nettsiden som annonsøren legger ut. Når brukere klikker på den annonsen, må annonsøren betale en viss kostnad. Kostnaden av annonser som blir publisert på google varierer ut ifra blant annet konkurranseevnen til søkeordene, bedrift du har, din geografiske plassering, kvaliteten på din annonse og mye mer (Pay-per-click). Det er viktig at man har riktige søkeord for de som faktisk leter etter dine produkter eller tjenester.

I google ads brukes ordet relevans for å beskrive hvor viktig din annonse er for kunden som da utfører dette søket. når google vurderer relevans så ser de på ulike elementer på kontoen din; det er søkeord, annonser og landingsside. Søkeordene er de ordene du tror kundene vil skrive inn når skal finne relevante ting som du tilbyr. Annonsene er den annonsen som vises på en søke resultatside, det er det eksemplet jeg viste over. Landingsside er den nettsiden man blir sendt til når man klikker inn på annonsen. Så for å oppnå høy relevans så bør søkeord, annonse og landingsside være svært knyttet til en kunde som leter etter det du tilbyr.

Kilder:

Published by Subani

Hei til alle som leser min blogg, Mitt navn er Subani Eswaran, er 25år gammel og er fra Oslo. Jeg studerer markedsføring og salgsledelse på Høyskolen Kristiania og er på mitt fjerde semester. Ved siden av studiene jobber jeg som Team Leader på Coop Extra. I dette semesteret har jeg fått en oppgave om å opprette en blogg hvor jeg skal dele en rekke med faglige tanker og informasjon, noe som har med mitt valgfag å gjøre som heter varehandel.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *