Å opprette en nettbutikk og jobbe i team.

Vi fikk utdelt en eksamen, hvor vi da fikk oppgaven om å lansere en nettside for enten en eksisterende eller fiktiv bedrift. Vi kom på masse ideer men ville tenke noe utenfor boksen og det er å velge et firma som sjeldent pleier å en nettside. Et av konseptene vi skulle velge gikk ut på en privat person som holder på med baking og selger ulike bakevarer. Hun hadde nylig startet en Instagram side hvor hun skulle promotere for sine bakervarer og tenkte at det å velge hennes firma hadde vært veldig spennende. Grunnen til det er fordi hun har en unik design/utseende på hennes bakervarer og ikke minst lager bakervarer som ingen andre har, som blant annet breakable heart. Det er en stor sjokolade formet hjerte hvor da man kan gjemme en presang til bursdagsbarnet/bride to be/ bryllupsdag og m.m. Dette produktet var noe som traff meg spesielt og jeg ville gjerne gi dette et forsøk på å bli enda mer kjent. Ikke bare det men siden hun startet bedriften sin for et par år siden så er den fortsatt ganske ny og denne eksamen ville være en bra mulighet for å utvide målgruppen, samt få produktene hennes til å bli mer populær.

Eieren bak yasz-bakes hadde jo en del produkter som hun laget. For at vi skulle lage den nettsiden måtte vi begrense oss til hvor mange produkter som bør være tilgjengelige på nettsiden. Etter at vi hadde valgt ut produkter så måtte vi sette opp OKR, som også var ganske nytt for meg. Dette gikk jo ut på å sette opp ulike mål for nettsiden, altså hva vi skulle oppnå ved å lansere denne nettsiden. Det var mye jeg og gruppen måtte forholde oss til når det gjaldt denne eksamen, men igjen det å sette opp målene ved å følge OKR gjorde det veldig enkelt og da hadde vi et system på det.

Videre av det å sette opp markedsplan/lanseringsplan og aktivitetsplan var veldig spennende. Det jeg likte var at vi alltid hadde oversikt over alle stegene vi skulle utføre gjennom denne eksamen. Vi lagde en plan på alt som var mulig, og dermed var det ikke så stressende å ha den tanken om at vi kommer til å glemme ting.

Så kom vi til nettsiden, her hadde jeg og gruppen min en del utfordringer. Ingen av oss var kjent med Shopify programmet. Vi opprettet en domene, noe som gikk helt fint. Når vi skulle redigere nettsiden slet jeg en del. Jeg visste ingenting om hvordan man skulle redigere nettsiden, og da trengte jeg litt hjelp. Jeg brukte blant annet youtube og google for å finne frem informasjon om hvordan man kunne redigere nettsiden på Shopify. Etter hvert gikk det veldig greit, og vi klarte å få det til sånn som vi ville.

Jeg opplevde på en del komplikasjoner ved å lage nettsiden, som blant domene. siden ingen i gruppen hadde kjennskap til shopify førte det til at vi utførte noen handlinger som ikke var ment å gjøre. Som blant annet at da vi skulle sette nettbutikken på pause, førte det til at vi klarte å stenge ned hele butikken. Vi skulle sette den på pause for at ingen andre skulle se nettsiden før den var ferdig redigert. Siden butikken ble steng kunne ikke gjøre noe på nettsiden, og da måtte vi kontakte shopify brukerstøtte. Jeg kontaktet dem og de brukte så langt tid på å svare tilbake. Vi brukte to dager for å finne løsning på dette problemet.

Selve lanseringen gikk veldig bra! Alle i gruppen hadde kjennskap til de sosiale mediene vi skulle lansere i, instagram, tik tok, facebook, google og linkedIn. Vi hadde jo kontroll på hvor de ulike innleggene skulle siden vi hadde en aktivitetsplan. Vi startet å dele nettbutikken og overraskende positive kommentarer fra kundene. Mange var veldig fornøyde med nettbutikken og det gjorde meg veldig glad og lettet. Det var også utrolig gøy å følge analysen, som viste hvor mange som tok en titt på nettsiden og ikke minst hvor mange følgere yasz.bakes fikk på instagram.      

Denne eksamen eller reisen som jeg vil kalle, fra å planlegge en nettside, opprette den og lansere og ikke minst høre og lese responsene fra kunder har vært ganske nytt for meg. Dette er noe jeg aldri har gjort og var meget spent på hvordan jeg og gruppen min skulle utføre dette. Jeg synes denne eksamen var veldig lærerikt fordi alt jeg gjorde gjennom denne eksamen var veldig nytt. Ikke bare det, men denne eksamen ga meg et annet innblikk i markedsføringsstudiet, noe som jeg synes var veldig spennende. Jeg gleder meg fremover på å se hva mer dette studiet har å inspirere meg!

Published by Subani

Hei til alle som leser min blogg, Mitt navn er Subani Eswaran, er 25år gammel og er fra Oslo. Jeg studerer markedsføring og salgsledelse på Høyskolen Kristiania og er på mitt fjerde semester. Ved siden av studiene jobber jeg som Team Leader på Coop Extra. I dette semesteret har jeg fått en oppgave om å opprette en blogg hvor jeg skal dele en rekke med faglige tanker og informasjon, noe som har med mitt valgfag å gjøre som heter varehandel.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *