Instagram- En markedsføringskanal for mote?

Digital markedsføring handler rett og slett om markedsføring gjennom digitale verktøyer. Det handler om å formidle verdi til dine kunder. Digitale markedsføring består av verktøy som sosiale medier, innholdsproduksjon som blogg, video, søkemotormarkedsføring osv.  Å markedsføre en bedrift handler om å prioritere ressurser og penger der det gir mest avkastning på kort og lang sikt.

Som oftest bør du være tilstede i de ulike kanalene hvor dine kunder er. For eksempel hvis du skal nå til barn og unge så er det ikke akkurat facebook som er den mest aktuelle kanalen du bør benytte deg av. De befinner seg heller på snapchat, tiktok og instagram. I slike tilfeller må man være klar over reglene man har for markedsføring for barn og unge, som man må sette seg inn i.  

Når det gjelder å nå voksne kunder er mulighetene mer utberedt, man har da flere kanaler som man kan nå dem på. Samtidig er det veldig mange grupperinger her. Det gjelder fra de som er interessert i trening, matlaging, mote osv. Mange bruker youtube for matlaging og for å se på treningsøvelser. Mens mote er mer utberedt. Mote blir markedsført på flere forskjellige kanaler som instagram, facebook, nettbutikk ikke minst, annonser og m.fl.   

Hvis du har et budskap som du ønsker å formidle, hvilke digitale markedsføringskanaler bør du bruke da? For noen bransjer så vil dette her være veldig enkelt, de er klar over hvilke kanaler de skal bruke og de vet hvordan de kan nå deres kunder. Men hvordan vet du hva som er den rette kanalen?

Her er det viktig med god planlegging, men også testing og se over tid. Det er veldig viktig å tenke strategisk her, som vil være nødvendig for å se gode og positive resultater. Du må blant annet analysere din målgruppe og vite hvor de befinner seg og hvordan du kan nå de og ikke minst, hvor det vil bli lønnsomt å annonsere. Det er mange muligheter for å synliggjøre din bedrift, øke salg og trafikk. Nå til dags er sosiale medier en viktig element for nesten alle bedrifter. I følge ipsos så har 60% av den norske befolkningen instagram, det er særlig i alderen 18-29 år som har instagram profil. Blant disse er det flere kvinner enn menn.

Hvis det er en bedrift som holder på med mote og skal nå mest mulig kvinner så vil Instagram være en gunstig plattform. Instagram er en sosial nettverk hvor man kan lage sine egne profiler. Dette er en gratis bildedeling tjeneste som ble lansert i 2010, som har blitt verdenskjent nå.

Det er mye Instagram tillater. Bilde dere ser over er Instagram profilen til NAKD som er en nettbutikk for mote. Denne tjenesten muliggjør for bruke å ta et bilde eller video og dele det med andre Instagram – brukere. Det er lagt til en kommentarfelt under som kan brukes for å vite hva kunder synes om de ulike produktene. De kan også skrive en liten tekst under profilen sin, og eventuelt legge til nettadressen. Ikke minst, du kan legge til hashtags under bildene som fører til at flere legger merke til profilen din. På denne måten kan du skape forbindelser med andre Instagram brukere. Du kan også øke din kundetilfredshet gjennom bilder, video, og kommentarer. Det er en enkel kanal som er enkel å bruke og du kan legge til utrolig mange bilder og videoer når enn du vil. Siden jeg har valgt å ta for meg bedrifter som holder på med mote så tenker jeg at bilder og videoer av de ulike klesplaggene er svært nødvendig for å skape engasjement og tillit for kundene. Dermed er Instagram en perfekt plattform for å tiltrekke kunder tenker jeg. Tilslutt vil jeg avslutte dette innlegget med at, som en kunde så går jeg som oftest inn på en mote nettside etter at jeg har blitt inspirert av et bilde av en topp eller bukse på Instagram!

Kilder:

https://www.ipsos.com/nb-no/ipsos-some-tracker-q420

https://www.instagram.com/nakdfashion/

Published by Subani

Hei til alle som leser min blogg, Mitt navn er Subani Eswaran, er 25år gammel og er fra Oslo. Jeg studerer markedsføring og salgsledelse på Høyskolen Kristiania og er på mitt fjerde semester. Ved siden av studiene jobber jeg som Team Leader på Coop Extra. I dette semesteret har jeg fått en oppgave om å opprette en blogg hvor jeg skal dele en rekke med faglige tanker og informasjon, noe som har med mitt valgfag å gjøre som heter varehandel.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *